Dagboek week 33, trainen
Blog,  Dagboek

Dagboek *32: Trainen weer oppakken

Komende week het hardlopen en mijn blog weer oppakken. Hij moet nu wel online! Ook ga ik natuurlijk verder met alle nieuwe plannen en samenwerkingen’. Zo eindigde mijn week vorige week. Dus deze week daarmee aan de slag! Trainen, blog online en aan de slag met mijn nieuwe samenwerkingen.

Ik heb geen vast schema waarop ik train. Ik train vooral wat goed voelt. Natuurlijk is de ene training specifieker dan de andere, maar dat beslis ik altijd die week hoe mijn trainingen er ongeveer uit gaan zien. Dat werkt voor mij. Vaak een combinatie van een baantraining op dinsdag, een duurloop op woensdag of donderdag, een tempotraining op vrijdag en een lange duurloop op zondag. Deze week staat in het teken van duurlopen. Weer even de conditie opbouwen.

MAANDAG

ben ik de dag begonnen met mijn eerste hardlooptraining, nadat ik een week helemaal niet meer heb gelopen door de buikgriep. Besloten om een rustig en kort rondje te lopen. Kilometer inlopen, vervolgend bij iedere kilometer de eerste 200 meter versnellen. Beetje de luiheid eruit lopen. Uiteindelijk best lekker 7,5 kilometer kunnen lopen. Christ heeft tegelijkertijd een rondje gelopen. Hij 10,2 km in dezelfde tijd. Verschil moet er zijn he.

Maandag is altijd de dag dat we afspraken samen kunnen plannen. Vandaag stond er niets buiten de deur op de agenda, maar moesten nog genoeg dingen doen. Leuke afspraken voor volgende week gemaakt voor eventuele samenwerkingen. Daarover later meer. Verder nog mails beantwoord, administratie gedaan en bestellingen gedaan.

In de middag zijn we even naar de stad gegaan om korte broeken voor Christ te gaan kopen. Resultaat; ik ben 2 korte broeken rijker, Christ 0. Verschil moet er zijn.

Samen trainen
Samen trainen, maar ieder zijn eigen programma
DINSDAG

stond een bezoekje bij Amy en Mats op de planning. Lekker samen met Lexi zwemmen als ze wakker zou zijn van haar ochtenddut. Die ochtenddut was een klein drama. Groot verdriet bij het slapen gaan, maar uiteindelijk is het gelukt om te gaan slapen. Lekker lang ook. In de middag op naar Gilze. Lexi heeft lekker in het zwembad en in de tuin gespeeld. Was weer gezellig om bij te kletsen. Thuisgekomen voor de middagdut, was wederom een drama. Lexi heeft uiteindelijk maar. 1 dut gedaan. Het is wat het is denk ik dan.

In de avond stond een baantraining op het programma. Deze nog even overgeslagen. Maar ik wilde wel trainen, dus een duurloopje gedaan van ruim 6 kilometer. Helemaal in mijn eigen wereld, want ik zag niet eens dat Tijke heel hard naar me zwaaide waar ik bijna tegenaan liep. Oeps!

WOENSDAG

zijn Lexi en ik spontaan naar de speeltuin gegaan samen met de overbuurvrouw en kinderen. Althans… dat was de bedoeling. Mijn goede idee was om naar de Vossenberg te gaan, dat kunnen we fietsen. Klein half uurtje later komen we daar aan, blijken ze vandaag niet open te gaan vanwege de warmte. Dat was even balen. Terug gefietst naar Tilburg. De Zeven geitjes zijn altijd open, dus gaan we daar even spelen. Daar aangekomen, ook dicht! Dikke vette pech. Ondertussen was het eigenlijk al bedtijd voor Lexi. Dus we zijn naar de Grotto gereden voor een heerlijke ijskoffie en een taartje. Vervolgens maar naar huis, zonder speeltuin.

Thuis snel een boterham en naar bed, dacht mama. Lexi dacht daar anders over. Een nog groter drama dan gisteren. Is dit nou een sprongetje? Lexi heeft er nooit veel last gehad haar sprongetjes. Of ik heb er als mama nooit zoveel last van gehad als Lexi een sprongetje had. Maar dit was zo zielig. Een uur later met veel pogingen is het gelukt om in slaap te vallen. Ook haar bovenste voortanden komen door. Ook niet zo fijn. Arm kind.

Tijdens het dutje van Lexi aan het werk geweest met een hele leuk offerte maken. En bezig om mijn Instagram beter te gaan gebruiken. Ik heb mezelf voorgenomen om iedere dag minstens een of meerdere story’s te gaan posten. Dus vandaar ineens zoveel verhalen over mij. Nu kan ik daar nog heel veel in leren en ontdekken. Maar ook leuk om ermee aan de slag te zijn.

De middag samen met Lexi was heerlijk. We hebben Brody te logeren. Een kruising Border Collie/ Australian Shepherd. Heel lang een co ouderschap gehad met mijn ex. Maar een aantal maanden geleden hebben we afgesproken dat hij in vakanties bij ons is en verder bij hem. Lexi vindt Brody helemaal fantastisch. Ze kan nu al super goed ballen gooien. En als je dat doet, ben je Brody zijn beste vriend. Daar kun je als mama alleen maar van genieten. In de middag ook lekker het badje opgezet. Dat is altijd dikke pret voor Lexi.

Vandaag een rustdagje met trainen. De belangrijkste training van de week zeg ik altijd.

DONDERDAG

is mijn werkdag in de winkel. Ik begin de dag meestal met mails beantwoorden, facturen betalen en filmpjes voor de socials maken. Die filmpjes maken, doe ik sinds een aantal weken. Dat was een mega drempel, maar inmiddels begin ik er wel lol in te krijgen. Met een leuk idee van Christ had ik er weer zin in vandaag.

Vandaag liep de dag iets anders. Veel leuke en gezellige aanloop, dus geen tijd voor mails en filmpjes. Maar met klanten werken, blijft het leukste als je in de winkel staat. Dus dat was niet erg. Tussendoor krijg ik allemaal foto’s en filmpjes van Christ hoe het thuis is. Daar kan ik dan ook alleen maar van genieten. Halverwege de middag toch nog wat leuke beelden op kunnen nemen. Dus die konden meteen online.

Ook vandaag nog een rustdagje als het om hardlopen gaat. Christ naar de baantraining en ik thuis nog even de puntjes op de i gezet voor mijn blog. Ik wil die toch ook eens online gaan zetten. Maar dat is ook zo spannend!

VRIJDAG

ochtend begonnen met trainen. Wederom een duurloop, maar besloten er een wisselduurloop van te maken. De ene kilometer 45-60 sec sneller dan de andere kilometer. Het was echt warm! Alle tips die ik donderdag heb gegeven, kon ik vandaag zelf goed gebruiken.
Nog getwijfeld of ik zonder singlet zou gaan trainen omdat het zo warm was. Maar dat is ook een drempeltje. En dat vind ik stom van mezelf! Ik schaam mezelf niet voor mijn lichaam, in bikini lopen vind ik niet erg. Wat is er dan zo erg aan in een top gaan rennen? Het antwoord heb ik nog steeds niet voor mezelf. Maar ik kreeg de tip dat met een shirt lopen eigenlijk koeler is dan zonder shirt lopen. Als ik erover nadenk wel logisch. Je huid is je grootste orgaan. Die met shirt natuurlijk veel meer beschermd is, dan zonder. Goede tip dus!

Na de training snel naar de winkel. Een leuke ontmoeting met een nieuwe vertegenwoordiger van het merk Altra. Dit hebben we al in de collectie, maar hier moeten we eigenlijk gewoon veel meer mee gaan doen. Want het is een super mooi en eigen merk. Schoenen met een 0-drop. Lekker technisch, maar wel heel interessant. We gaan vanaf oktober een nieuwe boost geven aan Altra, dus dat gaat zeker nog een terugkomen.

Lexi had een hele fijne dag gehad op de opvang. Overdag slapen gaat weer goed. Het was gewoon een sprongetje van twee dagen denk ik. Fijn dat ze er geen last meer van heeft! We moesten nog even snel boodschappen doen. Bij de Jumbo ligt altijd gratis fruit voor de kleintjes. Lexi mag dan altijd een banaan eten als die er ligt. Nu ook, maar daar was ze het absoluut niet mee eens. Ik had een winterpeen voor in de pastasaus en die vond ze veel interessanter. Dus daar zat ze in de winkelwagen te sabbelen op een winterpeen. Op de fiets wilde ze hem niet loslaten, dus ook daar heeft ze zitten smikkelen.

ZATERDAG

ga ik in de ochtend het meest spannende van deze week doen. Ik ga mijn blog online zetten en promoten op Instagram. Dat geeft even een kleine storm in mijn hoofd. Gezonde spanningen, maar ook onzekerheden. Maar ik ga het toch gewoon doen! Ik heb vervolgens super leuke reacties gekregen. Dat doet een mens altijd goed toch?

In de middag kwamen mijn ouders even op visite om met Lexi te spelen. Maar die kleine dame vond het wel lekker in bedje en sliep ruim 3 uur aan een stuk! Misschien gaat ze toch over naar 1 dut per dag in plaats van 2. Aan de andere kant is ze daar nog wel een beetje jong voor. Ze is nu 14 maanden. Maar ze is met meer ontwikkelingen wel vroeg. Ik volg gewoon, dus lekker 3 uur slapen denk ik dan. We zien het vanavond wel weer.

‘s-Middags een emmertje water neergezet met wat ballen erin. Wat een lol. Daar kan ik als mama intens van genieten. Meer heeft ze niet nodig. Wat een heerlijke middag.

In de avond waren we uitgenodigd voor een barbecue bij Jim, de beste vriend van Lars. Lekker gegeten, gezellig gekletst en Lexi had het ook naar haar zin. Maar die moest om 20.00 uur toch echt wel naar bedje toe.
En papa en mama vervolgens een fijne avond samen op de bank.

ZONDAG

was mijn ideale zondag. Wat een heerlijke dag hebben we gehad. Meestal begin ik de zondag met een lange duurloop. Christ en ik kunnen elkaar op zondag afwisselen. Behalve als we koopzondag hebben, maar dat is maar een keer per maand.
Zo ook vandaag begonnen met mijn vierde duurloop deze week. Rustig gestart en mijn hartslag laag proberen te houden. Met de warmte nog best een uitdaging. Halverwege merkte ik dat ik er hard voor moest werken, dus besloten gewoon in een comfortabel tempo te gaan lopen. Dat ligt iets hoger, maar dan is mijn hartslag ook iets hoger. Uiteindelijk 12,5 kilometers in de benen en de week afgesloten met 39,5 kilometer. Dat is weer een mooi begin met trainen.

In de middag van het zonnetje genoten terwijl Christ was lopen en Lexi lag te slapen.

Nadat Lexi weer wakker was hebben we de fiets gepakt en zijn we naar Hilvarenbeek gefietst. Hier zijn we bij Herberg den Hemel op het terras gaan zitten. De eerste keer voor ons, maar wat een leuke en mooie zaak is dat zeg. Met genoeg speel gelegenheden voor Lexi. Een zandbak, speelhuis en keukentje. Lekker fruitbiertje gedronken. Aangezien Lexi het helemaal naar haar zin had, ook daar een heerlijke salade op met huisgerookte zalm. Te lekker gewoon. Lexi smult gewoon lekker mee. Dat heeft ze zeker van mij.

In de avond nog even aan het werk en wederom samen op de bank ons weekend afsluiten.

Komende week staan er leuke afspraken op het programma. Ook ga ik vanaf maandag 6 weken lang een training verzorgen voor Sterk Huis, mijn oude werkgever. Zij gaan met een team meedoen aan de 10km business run bij de Tilburg Ten Miles. Al leuke ideeën voor uitgewerkt. Dus zin om deze trainingen te mogen verzorgen.
Ook zelf weer trainen. Mijn volgende doel is op 4 september 10k kilometer bij Bels Lijntje van Gloria Atletiek. Ik heb geen 10K wedstrijd meer gelopen sinds mijn zwangerschap. Dus ik ben heel nieuwsgierig wat ik nu op een 10 kilometer doe. Doel gaat gewoon lekker genieten zijn. Eens zien of ik mezelf daaraan kan houden.

logo liefs Sam

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.